Portretfotograaf Westland

Portret fotografie met families met jongere kinderen is een uitdaging die ik graag aan ga. Deze keer net zo. 3 kinderen in de leeftijf van 2 tot 5 jaar betekend maar 1 ding: Anne die achter kinderen aan het rennen is. Gelukkig houd ik van spontane plaatjes en ben ik niet van de stijve, statische foto’s.

De portret sessie vond plaats op het dorpsstrand, één van de vele mooie plekjes in Raglan. We waren wat aan de vroege kant voor het mooie ‘gouden’ licht, dus we hadden voldoende tijd om naast het strand ook wat andere locaties mee te pakken. De zon was wat aan de felle kant, dus het was oppassen geblazen voor de harde schaduwen! De kinderen deden uitstekend hun best, lachen naar het vogeltje was geen probleem en zelfs 1 op 1 konden ze er wat van!

Maar naarmate de shoot vorderde sloeg de vermoeidheid, dorst, hangerigheid, ongeduldigheid, ik-wil-niet-op-de-fotos toe en was het tijd om mijn trukkendoos uit de kast te halen. Met grappen en grollen en kleine spelletjes probeerde ik de kinderen op andere gedachtes te brengen, namelijk door lekker te spelen en niet teveel bezig te zijn met de foto’s. Heb ik toch nog wat aan mijn HALO opleiding gehad, want het werkte! De kinderen waren lekker aan het spelen en zo kon ik op mijn gemakje foto’s maken in hun natuurlijke leefomgeving.

Op de vraag van de moeder of alle kinderen zo zijn kon ik maar 1 antwoord geven: JAZEKER!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*