Gedurende 4 maanden per jaar ben ik in Nederland te vinden, om zo dichter bij mijn familie en vrienden te kunnen zijn. Doordat ik vaak en lang van huis weg ben, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is mooie en sprekende portret foto’s van mijn dierbaren te hebben. Een waardevolle herinnering voor nu en later, maar natuurlijk ook om gewoon een mooie heldere foto aan de muur te hebben hangen!

Tijdens onze portret sessie neem ik je mee naar de mooiste plekjes bij jou in de buurt. Dat kan zijn in het park, op het strand of een plek die voor jou een waardevolle betekenis heeft. Alles kan en niets is te gek! Ik hou ervan om de portretten op een natuurlijke manier te fotograferen, zonder al te veel aansturing of statisch houdingen. Integendeel! Ik wil jullie op een manier vastleggen die iets over de persoon verteld, waaruit persoonlijkheid, karakter en liefde spreekt. Dit altijd in combinatie met het mooiste vindbare licht.


Maak een afspraak. Neem contact met mij op via het contactformulier en bespreek je wensen, locatie en tijdstip. Ik zal zo spoedig mogelijk antwoorden. Samen zullen we de opties doornemen. Ik boek in principe geen portret sessies gedurende de dag, maar plan het zorgvuldig in op de mooiste licht momenten van de dag. Dit is 1,5 uur na zonsopkomst en 3 uur voor zonsondergang. Omdat dit s’ ochtends wel erg vroeg is, zal de portret sessie vooral in de avonden plaatsvinden. Hebben jullie een kleintje die dan liever op bed ligt? Geen probleem, want daar maak ik  graag een uitzondering voor.

 

De foto sessie. Tijdens de fotosessie zal ik de kinderen vooral hun gang laten gaan, afgewisseld met een aantal kleine ‘pauzeer’ momenten waarin we een aantal familie fotos zullen nemen. Ik probeer de kinderen zoveel mogelijk op hun eigenwijze, unieke en karaktervolle wijze vast te leggen. Dit werkt vaak het beste door ergens af te spreken waar de kinderen vrij uit kunnen spelen. Een leuk idee is om wat fotogenieke attributen mee te nemen, zoals bijvoorbeeld een vlieger, een picknick basket, een grote wollen deken, hoedjes en petjes, noem maar op. Natuurlijk geef ik ook poseer aanwijzingen aan de wat oudere kinderen en volwassenen. Niet te statisch, maar lekker afwisselend en natuurlijk.

 

De foto’s bestellen. Na afloop van de shoot zal het even duren voordat je de foto’s te zien krijgt. Ik reserveer normaal gesproken 6 weken hiervoor, maar soms zul je zien dat het me sneller lukt! Alle foto’s worden zorgvuldig nabewerkt in Photoshop, enkele zwart-wit foto’s worden toegevoegd en voila! Je zult je foto’s ontvangen via een online gallery of per USB. Ik laat het afdrukken aan jou over, maar ik kan je natuurlijk wel een aantal goede print winkels aanbevelen.

 

Prijzen

De kosten voor een portret sessie (1,5 á 2 uur) op locatie zijn € 250,- voor een groep van 1-4 personen. Voor iedere extra persoon uit hetzelfde gezin wordt een bedrag van € 25,- gerekend. De prijs voor extra personen of kinderen die niet uit hetzelfde gezin komen is op aanvraag. De prijs van de fotosessie vergoedt de tijd van het fotograferen, het nabewerken, jouw persoonlijke online gallery (die je met iedereen mag delen), de reiskosten (tot 20 km uit Den Haag gratis) en ongeveer 100 digitale foto’s.